Bakslag

Igår var jag till min nya psykolog igen. Detta var tredje besöket.
 
Vid första besöket pratade vi om att jag måste hitta min energinivå, hålla mig inom mitt energifönster för att kunna återhämta mig. 
Jag pressar mig hela tiden för hårt och är konstant utanför ramarna på mitt fönster. Det gör att fönstret krymper. Nu är det med andra ord pyttelitet. 
Jag ska göra högst en aktivitet per dag. Försöka ta bort/dra ner på sådant som tar energi och göra mer av sådant som ger mig energi. 
 
Under det andra besöket pratade vi om bråttombeteende, då man gör flera saker samtidigt, eller springer då man inte behöver.
Jag har många sådana. Jag känner att jag är mer effektiv om jag gör minst två saker samtidigt. 
Nu är det dags att lära om och göra en sak i taget. Borsta tänderna utan att koka kaffe samtidigt, gå på toaletten utan att städa badrummet samtidigt och steka mat utan att skura bänken, diska, se på tv och klä på barnen samtidigt. EN sak i taget. 
 
Igår vid tredje besöket kom jag dit som en urvriden disktrasa. Helt slutkörd, tårarna rann och jag var helt orkeslös. 
Då pratade vi om att jag måste planera bättre, inte vara själv med barnen flera dagar, inte göra massor med aktiviteter som TAR energi. 
 
Tar nya tag idag. 
Idag ska jag komma ihåg att äta och ta mig tid att klä på mig. 
Det blir en bra dag :-)
 

Kommentarer
Postat av: Åsa Lundgren

Det låter enkelt att göra en sak i taget men det är det defintivt inte. Jag kan inte göra en sak i taget så istället gör jag en massa saker och sedan kompenserar jag med lika mycket vila istället. Det funkar bättre för mig. Du kommer fixa det här, min vän. Det är lätt att ånga på när man är en person med mycket livsenergi och det är svårt att bromsa - ibland går jag själv på som ett skenande tåg och känner själv att jag inte ens vet vad jag säger till slut till folk för jag kan inte ens sluta prata. Ibland är det tvärtom - då är jag osocial och orkeslös istället. Att fördela aktiviterna istället för att göra allt när man har en bra dag eller dagar. Det är en ständig pågående process. Du gör det enormt bra, tycker jag. kram på dig

2015-06-30 @ 23:44:03
URL: http://asalundgrens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0