Godis på vardagar

Eftersom jag och sambon i vanliga fall båda arbetar kvällar och helger, och sällan är lediga samtidigt en lördag så har "lördagsgodiset" ibland blivit både på en onsdag eller en tisdag. Vanligast är att om inte lördagen passar oss att vi har försökt med vårt andra alternativ "fredagspåse" men i dessa brukar jag inte ha så mycket godis .. 
 
Igår blev 5-åringen magsjuk, vi snackar "kaskadspyor" så då blev det inget lördagsgodis. Om han är piggare idag så blir det "söndagsgodis" 
 
Imorse vaknade 2-åringen klockan 7:00 (storebröderna sover ännu klockan 9:00) 
Han och jag började dagen med barntv i soffan... och en isglass :-) 
 
Vi äter alltså godis och glass oavsett veckodag eller tidpunkt. 
 
Det är däremot sällan barnen säger att de vill ha godis, är vi på affären så vill de hellre ha en sak, tidning eller en bulle. 
Vi är inga "godisråttor" och de gånger vi äter "meller" (som 2-åringen säger) brukar det vara choklad vi är sugna på. 
 
Såå, vi är "sånna" som äter godis fast det inte är lördag,
för att vi vill.. och kan... :-) 
 
 

Kommentarer:

1 Sojka:

Sv:Ha ha ha vad lustigt! Ja piggelin till frukost låter minst lika bra!

2 Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma:

Nej dagen spelar ju egentligen ingen roll så länge det är i lagom mängd och inte flera gånger i veckan. För våra barn är dock fredag och lördag som gott dagar bra att hålla för annars skulle de nog överäta av det goda. Här bor det alltså sockerråttor ;-)

Svar: Så sant, det är ju huvudsaken att det inte blir "lördag hela veckan" Vi är inte ledig mer än andra, utan vår lördag är bara flyttad till en annan dag :-)
Elisabeth

Kommentera här: