Recept Kinderägg med vit chokladmousse

 
En jättegod efterrätt och lite extra roligt såhär till påsk är att servera kinderägg fyllda med vit chokladmousse. Enkelt och jättesmarrigt! 
 
150 gr vit choklad
2 dl vispgrädde
1 dl kesella kvarg
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
6 kinderägg 
 
Smält chokladen över ett vattenbad.
Vispa grädden hårt.
Vispa ägget i en annan bunke, häll i den smälta chokladen i en jämn stråle och vispa under hela tiden. Vänd i kesellan.
Tillsätt vaniljsocker, vispa hårt en liten stund.
 
Vänd sist i den vispade grädden.
Ställ i kylen i ca 30 minuter. 
 
Ta en kniv och skär av toppen på kinderäggen (ta ur leksaken)
Lättast om äggen varit i kylen före.
 
Klicka i mousse i äggen gör en liten grop i mitten där ni klickar i en klick mangopuré.  
 
 
 
 

Kommentera här: