Halloween Fingerkakor

 
Barnen var sugna att baka igår så vi gjorde lite läskiga fingerkakor.
Vi httade ett recept hos husnrnio.se som vi följde. 
Vi lade till lite hallonsylt och kakao. 
 

Fingerkakor
 
125 gram rumsvarmt smör
1 1/4 dl florsocker
1 litet ägg
1 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt
Mandlar, skållade eller med skal
 
Gör så här:
Vispa ihop det rumsvarma smöret med florsocker, vaniljsocker och ägget till en krämig smet.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i smörsmeten.
Arbeta hastigt ihop till en deg.
Lägg den i plastfolie och låt vila i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 160 grader.
Ta en degbit och rulla ihop till en boll och sen en lång mask. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och tryck till den lite grann.
Gör knogar med hjälp av en bordsknivs icke skärsida.
Tryck dit en mandel som nagel. Tryck till lite grann då naglarna har en tendens till att falla av när fingrarna är gräddade och har svalnat. 
 
Gör en grop och klicka dit hallonsylt. 
 
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Håll koll så de inte får för mycket färg! 
Pensla på lite kakao så att fingrarna ser lite smutsiga ut. 
 
Låt svalna på plåten.

Kommentera här: