Vårfrudagen Våffeldagen Plättar

Idag är det Vårfrudagen (en kristen högtid som firas nio månader innan jul)
Vårfrudagen har blivit till Våffeldagen, lättare och skojigare att säga kanske?
Jag vet inte, men våfflor ska man äta i alla fall :-)
Så idag åt familjen våfflor och jag åt Kvargplättar med hallonsås.

Mycket mumsigt!


Kvargplättar med Hallonsås
3 Äggvitor
50g Kvarg 1%
15 g Fiberhavregryn

Mixa och låt stå några minuter, stek 2 st plättar

Mixa 60 g  frusna Hallon med lite vatten.


Våfflor (Leilas) 

5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
8 dl mjölk
75 g smör
4 ekologiska ägg

♦Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en slät smet.

♦Smält smöret, häll i resterande mjölk och vispa ner det i smeten. Tillsätt äggen.

♦Låt smeten svälla i 20–30 minuter.

♦Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna gyllene.

Kommentera här: