Pulled Pork
Pulled Pork
ca 1,5 kg Karré i bit (eller annat fläskkött tex kotlett)
salt
peppar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
3 msk oxfond
1 dl barbequesås
Putsa och tvätta av köttet. Klappa in salt och peppar runt om. Lägg köttet i en gryta med lock. Klyfta lök och vitlök och lägg runt om. Blanda vatten, fond och barbequesås och häll över köttet. In i ugnen 120 C i ca 5-6 h. När köttet faller isär när du drar i det med en gaffel är det färdigt.
När det är färdigt, riv isär allt kött och blanda det med såsen till en röra.
Servera tex med tortillabröd och tillbehör.
Vi åt med lite olika plock: "Feta Greta", sallad, tomater, gurka, majs, Chilidressing, Creme Fraishe, Oliver, Riven Ost.
Gott!