Syrénsaft

Jag har gjort syrénsaft. Den doftar somrigt. Jag ska testa den på resten av familjen, tror att den blir jättegod med massor av is.

Ingredienser:
25 klasar av lila bondsyrén
1 kg strösocker
1 1/4 liter vatten
15 gram citronsyra
1  citron
1 vaniljstång

Gör så här:
Rensa blommorna så att du bara har de små blommorna kvar, skölj dem.
Koka upp socker, vatten och vaniljstången. Rör tills sockret löst sig, ta bort kastrullen från plattan och rör ner citronsyran.
Lägg skivad citron och syrenblommorna i en kastrull och häll över det heta vattnet, på med ett lock och låt svalna.
Ställ sedan in i kylskåpet och låt stå i tre dagar. Rör om morgon och kväll så att alla ingredienser blandar sig.
Tredje dagen är den färdig , sila den och häll upp i flaskor.

Klar att servera , mer vatten efter egen smak  och massor med is ♥ 

Kommentarer:

1 Helena V:

Smarrigt! O vad röd o fin den blev :D

Kommentera här: