Nyårsmeny

 

Gott Slut

Våffla med Kaviar

Crème Fraiche
Rödlök
Dill
Citron
Kaviar

Fläskfilé med Sambal oelek
2 st Fläskfiléer
3 dl Grädde
2 dl crème fraiche
0,5 msk sambal oelek
0,5 dl soja

Skär filén i skivor. Lägg (utan att steka ) i en ugnsfast form.
Blanda resten av ingredienserna och häll över.
Grädda 1 timme i 175 grader.  


Glassbomb
2 liter vaniljglass
1 liter Päron split Glass
1 tub chokladsås
Vindruvor, Päron på burk, strössel

 

 Kläd insidan av en stor skål , ca 2 liter, med plastfolie (om du ska göra 1 glassbomb, 10 port). Folien ska hänga ut en bit över kanten. Tryck ut vaniljglassen i ett tjockt lager runt skålens innerkanter och botten, lättast går det med en sked. Lämna ett "hål" stort nog att rymma en mindre skål, ca 1 liter. Pressa ner den lilla skålen i den stora så får du perfekt mått. Ta ut den lilla skålen och ställ in den stora skålen i frysen.

 Klä även den lilla skålen med plastfolie så att det går ut en bit över kanten. Fyll den helt med Päron Split Glass.

 Ta ut den stora skålen ur frysen och häll chokladsåsen i "hålet". Lossa Päron Split Glass från den lilla skålen och ta bort plastfolien.

 PlaceraPäron Split Glassen i chokladsåsen. Ställ in i frysen ca 2 timmar. Stjälp upp glassbomben på ett fat och garnera med vindruvor och päron.