Före och Efter bilder Viktresan


     26 Juni  115,5kg                               22 Juli (v.4)  103,9 kg                         19 Augusti (v.8)  98kg

OJ, nu tog jag verkligen mod till mig. Att se mig själv på bild är inte roligt, jag sitter här och både gråter och skrattar.
Jag har fotograferat mig varje söndag under dessa tio veckor, valde att ta med första bilden och bilderna från vecka 4 och vecka 8. På Söndag kommer bilden för vecka 10 :-) :-)
Jag tycker inte att det syns särskilt mycket att jag faktist gått ner 17,5 kg mellan första och sista bilden, men det känns-både i kropp och knopp. Jag mår så mycket bättre! :-)

Nu längtar jag ännu mer efter ett av mina mål, att få köpa kläder på den "vanliga" affären, på den "vanliga" avdelningen. Med det menar jag att det inte är roligt att köpa kläder på butiker och avdelningar för "större", eftersom de inte passar mig alls, de kläderna är formade som tält, vilket bara gör att jag som bara är 163 cm ser ännu större ut än vad jag är.
Galet häftigt att jag faktist gått ner så otroligt mycket under dessa tio veckor med Nutriletts Tactiq team, shit vad jag är duktig! Jag har sagt det tidigare, men jag säger det igen, jag lovar mig själv nu "aldrig mer väga tresiffrigt"! :-)

Ha en fortsatt härlig helg, och tusen tusen TACK för allt stöd, det behövs!
Kraaam på Er! ♥

Belöningar!

Det slog mig just att det imorgon bara är tre dagar kvar, fredag, lördag och Söndag utav mina tio veckor med Nutriletts Tactiq team. Det känns helt otroligt, jag har ju verkligen kämpat varje dag för att ändra livsstil, börja träna och gå ner i vikt. Det har inte varit lätt -tro mig!

Häromdagen fick jag ett brev från Tactiq pr och Nutrilett som innehöll en belöning för veckorna 4-6. Det är ett presentkort på liveit.se. Där de har massor av olika upplevelser att välja på. Jag har suttit flera gånger och kikat på deras hemsida, det finns så mycket kul: fallskärmshoppning, köra Ferrarri, bo på hotell, massage, Zorbing, spa behandlingar och mycket mycket mer. Just nu lutar det åt en massage :-) 

Idag fick jag belöningen för den tredje och sista perioden av viktresan, ett samtal med en dietist. Det var ett givande samtal med många goda råd. Några av tipsen jag fick var
• Planera, göra veckomatsedel
• Äta halva tallriken grönsaker (ej gurka,tomat utan tex broccoli, morötter, blomkål)
• Äta med 3-4 timmars mellanrum
• Börja varje morgon med en stor kopp ljummet vatten, sedan vänta ca 20-30 minuter innan jag äter frukost/dricker kaffe
• Tänka vad saker "kostar", ett glas vin tex, kostar ca 2,5 km promenad.
Och många fler tips och råd, hon tyckte att jag skulle börja föra matdagbok, så det ska jag.

Min fina sambo har varit och köpt en egen dator åt mig,
en alldeles egen! Jag som inte kan med datorer alls, ska nu lära mig :-)

Nu är det dags för en "kvällsfika", min favorit Nutrilett bar och en kopp kaffe :-)
Ha en god kväll, och håll alla tummar och tår att jag når mitt mål tills på Söndag. 

Kraaam ♥
//Lisa

Halv Sex hos oss i Lilla Tegelhuset - med Nutrilett

Jag har fått i uppdrag av Nutrilett & Tactiq team att bjuda på en middag. Middagen ska vara nyttig och hälsosam. Igår hade jag middagen:
"Halv sex hos oss i Lilla Tegelhuset - med Nutrilett"
Det var jätteroligt att planera middagen och vi hade en jättetrevlig kväll :-) 
Alla tyckte att maten var supergod, jag hade nog fått en "tia" om detta varit tv-programmet "Halv åtta hos mig", Eller helt klart en åtta eller nia i alla fall :-)

Detta var kvällens meny:

Förrätt:

Rökt Sik med Sparris och Romsås 2 port (ca 150 kcal/port)

400 g grön och vit sparris
250 g rökt Sik

sås

1 msk lättmajonnäs
3 msk Lätt Creme fraiche, max 8 %
1 msk finskuren gräslök
1 msk hackad dill
1 tsk pressad citron
1 burk röd tångkaviar, 80 g


Gör såhär:
Bryt av sparrisstjälkarna så att den träiga delen kommer bort. Koka sparrisen i lättsaltat vatten. Gröna ca 10-15 min och Vita ca 5-10 min) Blanda alla ingredienser till såsen. Servera till fisken, garnera med salladsblad, dillkvist och citronskiva.

 

Varmrätt:


Ryggbiff med Grillade Grönsaker  2 port
3 schalottenlökar
1 röd Paprika
1 Aubergine
1 Squash
4 Champinjoner
3 tsk Olivolja
2 små kvistar körsbärstomater
1 msk Pesto (ca 60 kcal)
2 Ryggbiffar a 100 g (125 kcal/st)
Basilikablad  

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg schalottenlökarna i en skål, koka upp vatten och häll över dem. Låt dem stå medan du förbereder resten av grönsakerna.

Lägg lök, aubergine, squash och svamp som du delat i bitar i en långpanna. Salta och peppra, ringla över 2,5 tsk olivolja. Grilla i 15 minuter, tillsätt tomaterna och grilla ytterligare 10 minuter. Grönsakerna ska bli lätt brända och mjuka.

Pensla köttet med 0,5 tsk olivolja, stek/grilla på båda sidor. Salta och Peppra.

Lägg upp på tallrikar, strö över basilikablad.


Efterrätt:


Jordgubbs- och Rabarberglass på en Jordgubbsspegel 4 port (135 kcal /port)

1 äggula
2 msk honung
200 g jordgubbar
1½ dl rabarberkesella

Gör såhär:
Vispa äggula och honung pösigt. Mixa jordgubbarna och rör ihop med äggblandningen Rör ner kesellan. Kör i glassmaskin. Ställ i frysen. Jag använde en Muffinsform som jag fryste glassen i.
Garnera med färsk mynta och jordgubbar vid servering.